Dny mentální hygieny

30. března 2024

Mentální hygiena se během Dnů evropského filmu může stát vaší každovečerní rutinou jako například čištění zubů. Na obojí je naším špičkovým odborníkem moderátor rozhlasových Čelistí, nezkorumpovatelný kritik a přední filmový psychosomatik Aleš Stuchlý. Jeho koncepční podvečer Mentální hygiena plní už čtvrtým rokem kino Edison i jeho bar a svým účastníkům vyplňuje prostor mezi očima a ušima úžasem a uvolněním z nečekaných postřehů s léčivým potenciálem.

Pro DEF si jako studijní a terapeutický materiál vybral čtyři filmové lahůdky, po jejichž společném zhlédnutí vás s pomocí svých hostů provede očistnou seancí s lehkostí, erudicí a vtipem.

Mezi hosty nebudou chybět filmový kritik Kamil Fila, režisér Jan Vejnar, ani samotní (zahraniční) tvůrci. Po páteční projekci návštěvníky kina čeká speciální DJ set Ivy Osmibitové a Víta Kentusáka.

A na které snímky z programu DEF s průvodcovstvím Aleše Stuchlého a spol. se můžete těšit?

V pátek 5. 4. na surrealistickou novinku Quentina Dupieuxe Daaaaaalí!, v sobotu na strhující bulharské drama Blažiny lekce, v neděli na v Benátkách oceněný sociální debut švédské režisérky Miky Gustafson Ráj v plamenech a v úterý na tříhodinový artový spektákl tureckého mistra dlouhých záběrů a psychologických konverzací Nuriho Bilge Ceylana Unavená naděje.

Mohlo by vás dále zajímat
Partneři